Nieuws

Agenda 

2020:

 

Start seizoen ?Op 26 april 2018 is onze vrijwilliger Peter Paul, onderscheiden als lid in orde van Oranje Nassau, mede door het vrijwilliger zijn bij onze dansclub.

Peter Paul heeft meer dan 30 jaar zich ingezet bij de jeugd natuurwacht in Waalwijk en zet zich al van 1992 in voor stichting vrienden van Eikendonk.

Daarnaast verricht hij nogal belangeloos hand en span diensten op Eikendonk, bij de dansclub, in het bsd gebouw.  Kortom dik en dik verdiend.


Namens alle leden, vrijwilligers en bestuur van harte proficiat.

In herinnering Tinus Braspenning:

Vrijdagavond 19 juni is Tinus Braspenning overleden na 2 weken  opname in het ziekenhuis op de IC met het COVID-19 virus. Tinus, wat gaat de dansclub jouw missen. Je vrolijkheid, je lach, je aanwezigheid, je liet weten dat jij er was. Vanaf de allereerste les, op donderdag 17 februari 1994 was jij lid van onze club. Op 16 februari 2019 kreeg jij het zilveren speldje opgespeld voor 25 jaar lidmaatschap.

In al die jaren hebben we veel meegemaakt, leuke voordrachtjes gehad, een keer in een clubshirt van NEO de voetbalclub, waar je vrijwilliger Annie de slappe lach deed bezorgen. Dit was in de begin tijd van de club. Je kwam elke week trouw naar Kaatsheuvel, en sinds februari 2012 dansen we in jouw vertrouwde sprang, in het BSD (bondsgebouw). Je kwam de laatste 2 jaren met de rolstoel en je broer Bert bracht je trouw elke week naar je plaatsje toe. Je kon toen wel nog een stukje dansen en de laatste jaren danste je met plezier met Natasja. Tijdens ons feest gingen we eerst bowlen. Omdat je niet goed uit de voeten kon, hadden we je ingedeeld in een groepje met extra hulp. Maar daar wilde je niets van weten, ik kan zelf bowlen en ga nog winnen ook. Geweldig hoe je dat deed en zei, en we hebben met z’n allen een leuke middag gehad.

Ook het etentje die avond at je met smaak en je ging het zelf halen, want dat kon je zelf. Zoveel doorzettingsvermogen, knap hoor Tinus.  Het afdansen, het jaarlijkse afsluiting van een dansseizoen, sloeg jij niet over. Menig diploma heb je behaald met de daarbij behorende aandenkens. Voor dit jaar was er helaas geen afdansen maar we hebben wel een oorkonde gemaakt met een vaantje. Ook voor jouw Tinus is er een gemaakt, die we tijdens de uitvaart aan zijn broer geven.

Tinus, we gaan je missen en we zullen alle herinneringen koesteren en jij zal altijd een speciaal plekje hebben in onze harten. Wij wensen je broer alle  kracht toe in deze zware moeilijke tijd. Wij leven intens mee.

Tinus, vaarwel.

Op zaterdag 24 juni was het afdansen. Op deze avond was er speciaal bezoek, de Burgemeester van Heusden om een koninklijke onderscheiding uit te reiken aan onze vrijwilligster Annie Brouwer. Al 29 jaar is zij betrokken bij het stijldansen. Eerst als vrijwilligster bij dansclub t''Lido en later mede oprichtster van dansclub De Kets, onze dansclub.


Dit jaar precies 25 jaar geleden, is Annie meegegaan als vakantie vrijwilligster samen met André. Zomer 1992 naar de Huttenheugte in Drenthe. Het jaar dat we daar samen naar de tv keken hoe Ellen van Lange olympisch goed haalde met atletiek, de 800 mtr.


Annie, namens onze leden en vrijwillgers, nogmaals gefeliciteerd met deze waardering.

In memoriam


Gisteren kwam het bericht dat van ons is heengegaan Bart Koolen. Deze goedlachse man kwam elke week trouw naar de dansles voor de muziek, gezelligheid. Bart reageerde altijd als de dansleraar aan het uitlessen was met een keiharde ja! Bart was altijd vrolijk. Dronk zijn chocomelk en als Wim met hem rondreed zag je Bart genieten en lachen. Bart genoot van de muziek. Zijn mimiek, en vele glimlachen was voor ons de bevestiging dat hij genoot van het wekelijkse uitje voor hem.

Bart het is een voorrecht dat je deel uitgemaakt hebt van onze dansclub, en ook voorheen een vast lid van de Longstreet country dancers. We zullen je gaan missen.

Rust zacht Bart.

Geboren 06-08-1945 overleden 02-02-2017