Over ons

     Stichting

    Dansclub

     `de Kets´

sponsor website

Agenda 

2020:

 


Donderdag 19 mrt. GEEN les


Donderdag 26 mrt. GEEN  les


Donderdag 2 april: ? 25e les


Zaterdag 4 april: ?

Thema avond Oktoberfest


Donderdag 9 apr. GEEN LES!!


Donderdag 16 apr. 26e les


Donderdag 23 apr. 27e les


Donderdag 30 apr. 28e les


Donderdag 7 mei 29e les 

Open kijkavond


Donderdag 14 mei 30e les


Donderdag 21 mei:

GEEN LES!!!


Donderdag 28 mei 31e les


Donderdag 4 juni 32e les


Donderdag 11 juni 33e les


Zaterdag 13 juni 

AFDANSEN


VAKANTIE !!!!


Donderdag 10 sept 1e les 


Zaterdag 7 november 

DANSDAG WAALWIJK

(door onze club)

Dansen bij dansclub “DE KETS”


Dansen is leuk, gezond en gezellig! Dat vinden ook veel mensen met een verstandelijke beperking. Maar als je wilt leren dansen, dan blijkt dat het voor mensen met een verstandelijke beperking vaak moeilijk is om danslessen te volgen op een reguliere dansschool. Het tempo ligt vrij hoog en er is niet genoeg mankracht om de nodige extra aandacht te geven. Daarom is al in 1994 dansclub “de Kets” ontstaan.  Hier worden, met behulp van een ervaren dansleraar en enthousiaste vrijwilligers, op een leuke en ontspannen manier danslessen gegeven aan mensen met een verstandelijke beperking.


De lessen zijn aangepast aan het niveau van de cursisten en er is voor iedereen de extra persoonlijke aandacht en ondersteuning die nodig is. Daarnaast is het natuurlijk gezellig voor de cursisten om elke week met elkaar en met de vrijwilligers door te brengen. Op deze manier wordt het leggen van persoonlijke contacten bevorderd en al doende het zelfvertrouwen, de sociale vaardigheden en het motorisch vermogen van de cursist versterkt.

Ons motto: ontspanning, sociale contacten en toch iets leren en bewegen!


Danslessen:


Bij dc “de Kets” worden de danslessen gegeven van september tot juni. Elke donderdagavond wordt er les gegeven in buurtcentrum Sprang-Driessen te

Sprang-Capelle.

De lessen worden gegeven door André van der Schans,

die al vanaf 1981 danst en in het verleden ook wedstrijden gedanst heeft. Gedurende het dansseizoen zijn er vrije dansavonden zoals thema- c.q. feestavonden.


Er komen verschillende paardansen aan bod, zoals de Engelse wals, Tango, Quickstep, Cha-Cha-Cha, Paso Doble, Rumba, Jive, Samba etc. Daarnaast zijn er nog een groot aantal (losse) dansen zoals een countrydans, streetdance. Aan het einde van het seizoen dansen de cursisten ook af in deze dansen en worden zij beoordeeld door echte juryleden. Op dezelfde avond worden aan de afdansers hun diploma uitgereikt met een aandenken.


De cursussen wordt gegeven op donderdagavond:

Begin 19:30 Einde om 21:30 uur

in               Buurtcentrum Sprang-Driessen

                  Jeroen Boschstraat 1

                  5161 VA Sprang-Capelle


Wil je meer informatie over dc “de Kets” of over het inschrijven voor de danslessen dan kun je contact opnemen met het secretariaat of een bericht achterlaten op het contactformulier.Copyright  © All Rights Reserved